مكرونه بالبشمل
مكرونه لذيذه وخفيفه
المكونات- زبد ه اوسمن- حليب -نشا -2بيضه-ملح فلفل اسود-زيت-بصل لحم مفروم
الطريقه
نضع الحليب على النشا على البيض ونشيل منه صفار واحد يعني نضع بيضه وبياض بيضه ونشيل صفار البيضه التنيه ونضع الفلفل والملح والزبده او السمنه كل ده طبعن على البارد وبعدين نمسك مضرب يدوي ونضرب المكونات كويس جداوتوضع على النار لحد ما تتخن البشمل ثم تصلق المكرونه
لعمل العصاج
توضع اللحم المفروم على النار ونضعها على نار منخفضه وبعد عشر دقائق نضع البصل المفروم فوقها ولو عوزه تزودي شبت وبقدونس المفرم بعد ما تطفي على اللحم يعني بعد تمام النضج ثم يوضع فيالصنيه قليل من الزيت ثمه طبقه من البشمل وعليها طبقه من المكرونه ثمه طبقه من العصاج وعليه شويت بشمل ثمه طبقت مكرونه مره اخرى ثمه يوضع طبقت بشمل كثيفه شويه وعليها صفار البيضه على الوش علشان يحمر كويس
وبالف هنا وشفا جربوها وقلولي ايه رايكوم
انا مقلتش على مقادير علشان كل وحده عرفه عدد عيلتها